lauantai 27. heinäkuuta 2013

Sielunkumppani

Etsin yhteyttä toiseen sieluun. Etsin sielunkumppaniani. Toista puoliskoani.

Sielunkumppani

Puhutaan rakkaudesta ensi silmäyksellä. Minä uskon siihen. Minä haluan uskoa siihen. Ajattelen sen niin, että ensisilmäyksellä saan yhteyden toiseen sieluun. Tunnen yhteyden ja tiedän, että se on nyt tässä.

Haluan ajatella, että kun katson sitä oikeaa silmiin, jotain maagista tapahtuu. Yhteys tuntuu. Näen hänen silmistään suoraan hänen sieluunsa. Näen silmistä rakkauden.

Tietenkin erikoistehosteena voisi olla jotain tähtiä, salamia, kimalletta, musiikkia... :-)

Toinen puolisko

Luin koulussa antiikin taruja. En muista tarkalleen mistä luin tämän tarun. Enkä edes valitettavasti muista tarkalleen miten se meni. Mutta idea oli siinä, että ihminen halkaistiin kahtia rangaistuksesi jostain. Tästä syystä yhä tänä päivänä etsimme sitä toista puoliskoamme, koska se toinen puolisko puuttuu meistä.

Kerron jutun tarkemmin, jos joskus löydän alkuperäisen tarun lähteineen.

Jaettu elämä

Elämä on jakamista. Oikeasti. Sen takia kaipaamme ihmistä rinnallemme. Tai ainakin hyviä ystäviä.

Kaipaamme toista ihmistä, jotta voisimme jakaa tunteemme ja kokemuksemme. Ilon hetket vahvistuvat jaettaessa. On paljon hauskempaa iloita yhdessä. Hyvä tunne vahvistuu, kun saat sen jaettua.

Vaikeina aikoina ja surun hetkellä asioiden jakaminen helpottaa oloamme. Kunhan vain saat sanotuksi asian, niin olo helpottaa. Sen sanominen tai kirjoittaminen selkeyttää asioita sinulle, joten vaikka kuuntelija tai lukija ei kommentoisikaan mitenkään, niin sinun olosi on parempi, koska olet käsitellyt asian kertomalla sen.

Etsin

Haluan löytää rinnalleni ihmisen, jonka kanssa voin jakaa kaiken. Haluan löytää sielunkumppanini. Tiedän että niitä on olemassa. Löysin jo yhden, mutta hylkäsin hänet. Hän oli mies...

Josko jossain olisi vielä toinen sielunkumppani... nainen tällä kertaa... tai mies... Sukupuolella ei ole niin väliä, pääasia että on sielunkumppani.

Missä sinä olet rakas?

2 kommenttia:

  1. Hei,
    tarkoittanet Aristofaneen ihmispalloja
    :) http://fi.wikipedia.org/wiki/Pidot_(Platon) 23.3.2015
    Siu!

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.