maanantai 16. helmikuuta 2015

Parisuhdevinkki: Riitely kannattaa (+ kirjavinkki: Selibaattipäiväkirjat)

Minttu Hapulin Selibaattipäiväkirjat on puolustuspuheenvuoro sinkkuudelle ja lapsettomuudelle. Etenkin itseäni kirjan viimeinen osio Lapseton ja normaali kosketti syvältä. Jos on epävarma siitä, haluaako lapsia vai ei, niin tuon osion luettuaan veikkaan, että kenellä tahansa vaakakuppi kallistuu enemmän sinne ein puolelle. Vaikka olisi vannoutunut lasten puolestapuhuja, voi olla, että puntti alkaa hieman tutista ja alkaa kyseenalaistamaan omaa järkevyyttään lasten hankinnassa.

Itseni löysin Otteen pitävyystesti -kappaleesta. Sitä lukiessa nousi ihan tuskanhiki pintaan, kun tajusi kuinka idioottimaisesti sitä tulee välillä käyttäydyttyä, ihan huomaamattaan. (Tästä ehkä lisää myöhemmin, paino sanalla ehkä. Täytyy ensin vielä työstää asiaa itsensä kanssa, ennen kuin siitä uskaltaa ääneen puhua.)

Parisuhde voi olla tappava


Kirja sisältää myös tutkimustietoa helposti omaksuttavina paloina:
Tutkimusten mukaan miehille kadut ovat turvattomin ja koti turvallisin paikka. Naisille koti on tilastojen mukaan vaarallisin paikka ja parisuhde on jopa hengenvaarallinen riski otettavaksi. Kolmekymmentä naista kannetaan ruumispussissa parisuhteestaan ulos joka vuosi.

Tilastojen mukaan Suomessa vuosittain henkirikoksissa tapetuista miehistä noin neljä prosenttia kuolee vaimon kädestä. Naisten kohdalla vastaava luku on noin viisikymmentä prosenttia (tilastoissa ei jostain syystä ole lukuun laskettu mukaan ex-puolisoiden tekemiä murhia - saisiko silloin 95 prosenttia henkirikoksista selityksen?

Valitettavasti meidänkin suvussa on yksi tapaus, jossa naisen tappoi ex-puoliso. Tässähän saa ihan uuden päivittäisen kiitollisuudenaiheen. Tulee olla kiitollinen siitä, että on selvinnyt parisuhteista ja eroista pelkillä sydänsuruilla ja taloudellisilla vaikeuksilla. Hengissä ollaan!

Faktahan toki on, ettei elämästä selviä hengissä. Mutta olisihan se toki kiva, ettei elämä pääty puolison mustasukkaisuuskohtaukseen, oli sitten kyseessä entinen tai nykyinen kumppani. Näissä tapauksissa "kunnes kuolema meidät erottaa" on ehkä otettu hieman liian kirjaimellisesti...

Sovintoseksi parasta seksiä?


Eräs asiantuntija totesi viime viikon Ensitreffit alttarilla -ohjelmassa, että ”jos ei ole vihaa, ei ole seksiä”. Parisuhteessa tunteet menevät laidasta laitaan. Tylyintähän on puhdas välinpitämättömyys. Kun toinen on sinulle täysin yhdentekevä, silloin ei ole seksiäkään. Seksiä kyllä on, kun on täysin toisen lumoissa, tai on juuri riidelty mehevästi. Jotkuthan väittävät, että sovintoseksi on parasta seksiä. Niinpä - tunteet pinnassa.


Vaikeaahan se on enää pitkässä suhteessa päästä niihin alkuajan huumaaviin ihastumisen tunteisiin käsiksi. Lähimmäksi niitä pääsee ehkä juuri riitelemällä, jolloin saa taas suuret tunteet pintaan. Ihan sama ovatko ne hyviä vai huonoja, suurissa tunteissa harrastetaan loistavaa seksiä.

Riidattomuus tappaa parisuhteen


Toinen Ensitreffit alttarilla -ohjelman asiantuntija totesi samaisessa jaksossa, että ne asiat, jotka aiheuttavat riitoja parien välillä liittyvät usein arjen pyörittämiseen ja vastuun ottamiseen asioista. Hän myös totesi, että riitojen sanotaan olevan toisaalta pitkän parisuhteen salaisuus. ”Jos ei ole riitoja, niin ei ole sitä suhdettakaan ennen pitkään.”

Tähän peilaten minun nykyisellä parisuhteellani on siis toivoa. Me nimittäin riitelemme. Ex-aviomieheni kanssa emme koskaan riidelleet. Oikeasti, ikinä! Mutta eipä lopussa ollutkaan mitään tunteitakaan enää jäljellä.


Onnellisessa parisuhteessa kuuluu siis riidellä, muttei liikaa, vaan sopivasti. Sillä tavalla, että molemmat pysyvät hengissä eivätkä kärsi fyysisiä, eivätkä mielellään myöskään henkisiä vaurioita.

Kun kiihkeää seksiä kaipaat, ei muuta kuin riitaa haastamaan, vai miten se meni ;-) Koskas teillä viimeksi riideltiin & sovittiin oikein kunnolla? Meillä siitä on alle viikko, kun viimeksi onnistuin saamaan riidan aikaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.