maanantai 22. helmikuuta 2016

Oletko eronnut? Lahjoita eromuistosi museoon

Onko sinulla tallessa eroon liittyviä muistoja?

Minulla ainakin on, vaikka kuinka paljon. Etenkin kun erojakin on jo ehtinyt kertyä muutamia. Eniten muistoja tietenkin on jäljellä 10 vuotta kestäneestä suhteesta. Siitä on myös jäljellä ne kipeimmät muistot kuten vihkisormukset, joita ei pitänyt ikinä ottaa pois sormesta. Sormukset jäivät minulle, sillä ne olivat minun isoisovanhempieni vanhat sormukset. Ei valitettavasti kantanut avioliitto-onni sukupolvien yli.

Jos sinulla on tallessa eromuistoja, joita et halua säilyttää, mutta joita et kuitenkaan haluaisi myöskään hävittää, voit lahjoittaa ne nyt museoon. Helsingin kaupunginmuseolla on menossa mielenkiintoinen keräys, jossa he keräävät kaupunkilaisten eromuistoja.

Lahjoitetut eroesineet ja erotarinat päätyvät särkyneiden suhteiden museon pysyvään kokoelmaan, joka sijaitsee Kroatian Zagrebissa. Suomessa eromuistoihin pääsee tutustumaan Museum of Broken Relationships -näyttelyssä Helsingin kaupunginmuseossa 13.5.-11.9.2016. Museolla on myös virtuaalinäyttely Tumblr-sivulla.

Ote museon sivuilta:

Kirves, jolla on hajotettu entisen rakastetun koko irtaimisto. Kuolleen äidin itsemurhaviesti. Nenäsuihke estämään kumppanin kuorsausta; nyt nukkumisen estää särkynyt sydän. Sotilaan jalkaproteesi, joka kesti kauemmin kuin rakkaus. Museum of Broken Relationships koostuu nimettömästi lahjoitetuista esineistä ja niihin liittyvistä tarinoista, jotka liittyvät katkenneisiin suhteisiin.

Kahden kroatialaisen taiteilijan, Olinka Vištican ja Dražen Grubišićin, erosurusta alkunsa saaneessa museossa on esineitä ja tarinoita ympäri maailmaa. Vastaanotto on ollut innostunutta – museo tuntuu löytäneen toimivan, lohdullisen tavan käsitellä epäonnistumista, luopumista ja vahvoja tunteita. Samalla se tulee korostaneeksi, etteivät kaikki särkyneet suhteet suinkaan ole epäonnistuneita.

Katso lisätietoja Helsingin kaupunginmuseon sivuilta ja lahjoita muistosi 11.3.2016 mennessä.


2 kommenttia:

  1. Löysin juuri blogisi ja jään ehdottomasti seuraamaan :) Tuo näyttelyhän kuulostaa ihan loistavalta, pitääkin lahjoittaa sinne jotain. Kävin muuten taannoin parisuhdematkalla tuolla Zagrebissa, olisi sopinut hyvin vierailu tuolla museossa siihen tunnelmaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Sofia ja kiitos kommentistasi. Kiva kuulla, että on lukijoita. Etenkin toivoin, että joku lukisi tämän tekstin ja innostuisi tekemään lahjoituksen, joten toteutuipa sekin toive.

      Täytyy miettiä, josko itsekin tekisi lahjoituksen. Kirvettä tai jalkaproteesia ei löydy takataskusta, mutta josko sitä jotain keksisi...

      Hah, ei tainnut sitten olla kovin onnistunut reissu :D

      Kävin tutustumassa blogiisi ja vaikutti mielenkiintoiselta, joten pistin seurantaan ;-)

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.