tiistai 8. huhtikuuta 2014

Kuherruskuukausi

Sanakirjan mukaan kuherruskuukausi on ensimmäiset viikot avioliiton solmimisen jälkeen.

Kuherruskuukausi suhteen alussa


Periaatteessa kuherruskuukausi on myös sen oikean tapaamisen jälkeen. Silloin haluisi vain viettää kaiken ajan toisen kanssa, ja vielä mieluiten makuuhuoneen puolella.

Viettää kaiken ajan vain toisen sylissä, alastomat vartalot toisiinsa kietoutuneina. Tuntea toinen lähellä. Nainen tuntea mies sisällään ja mies tuntea itsensä naisen sisällä.

Joku ystäväni kerran sanoi, että töistä pitäisi saada vapaata uuden suhteen alussa. Olen aivan samaa mieltä. Ei minullekaan alkuvuodesta työ maistunut, kun halusin vain olla mieheni kanssa. Ja voin myöntää, että aika monta aamua jätin menemättä töihin ja vain jäin rakkaani kanssa sänkyyn nukkumaan ja viettämään aikaa.

Kuherruskuukausi häiden jälkeen


Se on todella kaunis ajatus, että se olisi samanlaista häiden jälkeen. Viettäisi vain loputtomasti aikaa sängyssä toisistaan nauttien. Mutta onko se sellaista?

Epäilen, että se olisi ihan samanlaista. Siitä kuitenkin puuttuu se uutuuden viehätys ja alkujännitys mitä suhteen alussa automaattisesti on.

Häiden jälkeen alkujännitys täytyy itse luoda siitä, kun ollaankin uudessa roolissa - aviomiehenä ja vaimona. Uutta jännitys voi myös tuoda se, että jos naimisiinmenon myötä jättää ehkäisyn pois ja katsoo kuinka nopeasti tärppää.

Toki tilanne on täysin eri, jos on vanhanaikainen tai uskonnollinen. Jos säästää itseään naimisiinmenoon saakka, tai muuttaa yhteen vasta avioparina. Mutta harvalla parilla nykyään muuttuu mikään, kun he menevät naimisiin. Monilla on jopa lapset jo hankittuna.

Itse olen siinä suhteessa vanhanaikainen, että haluan naimisiin ennen lasten hankintaa. Saa nähdä pyörränkö tämän päätöksen joku päivä, mutta epäilen. Minusta, jos on valmis hankkimaan lapsia toisen kanssa, niin on myös oltava valmis menemään naimisiin. Minusta kuitenkin lasten hankinta on isompi ja vastuullisempi päätös kuin naimisiinmeno.

Toisaalta yhteenmuuton haluan ehdottomasti ennen naimisiinmenoa, koska siinä vasta oppii tuntemaan toisen kunnolla. Yhdessä asuessa huomaa viihtyykö toisen kanssa oikeasti 24/7.

Odotan jo innolla häämatkaa. Olisi ihanaa tehdä joku kunnon häämatka. Varata oikeasti 2-4 viikkoa aikaa kuhertelulle häiden jälkeen. Sitä ennen toki pitäisi tulla kosituksi, järjestää häät ja mennä naimisiin. Mutta ei nyt takerruta yksityiskohtiin ;-) Suhteen toista kuherruskuukautta odotellessa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.