keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Elämänkehämalli käy järkeen

Kiinalaisessa elämänkehämallissa miehet ja naiset kulkevat samojen kehitysvaiheiden läpi, mutta eri tahtia. Naiset siirtyvät eteenpäin hieman nopeammin kuin miehet, sillä naisilla yksi kehä kestää keskimäärin 7 vuotta ja miehillä 8. Erittäin mielenkiintoista mielestäni. Vertaillaanpa:

0-7 -14 -21 -28 -35 -42 -49 -56 -63 -70 -77 -84 -91 -98
0-8 -16 -24 -32 -40 -48 -56 -64 -72 -80 -88 -96

Vanha mies ja nuori nainen


Tämä malli selittää sen, että miksi miehet haikailevat nuorten naisten perään ja miksi naiset viehättyvät vanhemmista miehistä. Tämän mallin mukaan se on erittäin loogista.

28-35-vuotias nainen on samassa vaiheessa kuin 32-40-vuotias mies.
48-56-vuotias mies on samassa vaiheessa kuin 42-49-vuotias nainen.

Tämän mallin mukaan heteroparisuhteessa miehen pitäisi olla naista vanhempi, kun taas homo- ja lesbosuhteessa yli 7-8 vuoden ikäerosta voisi olla haittaa.

Uusi syntymä 35- / 40-vuotiaana


Kehitysjaksoja on viisi: vesi, puu, tuli, maa ja metalli.

Kun ensimmäiset viisi jaksoa on kuljettu, synnytään ikään kuin uudelleen. Uuden vesijakson alkaessa lähdetään kehittymään aikuisena. Nainen tulee tähän uuteen vesivaiheeseen noin 35-vuotiaana ja mies neljäkymppisenä. Silloin ihmetellään mikä minä olen ja mitä minä haluan - eli neljän kympin kriisi iskee.

Kasvoimme erillemme


Tämä malli selittää myös hienosti nuorena tavanneiden parien erilleen kasvamisen. Nuorena tavanneiden parien ikäero on yleensä pieni, jollei olematon. Mitä nuorempia ollaan sitä suuremmalla  todennäköisyydellä ollaan samassa elämänvaiheessa, mutta mitä vanhemmiksi tullaan, sitä kauempana ollaan toistemme elämänvaiheista. Ja jossain vaiheessa kuilu on niin suuri, että tuntuu, että kasvoimme erillemme. Minä haluan pohtia tällaisia kysymyksiä, kun sinä taas aivan toisenlaisia. Kuka sä oikein olet?!

Ikäero etu nyt, haitta myöhemmin?


Erosin miehestäni 28-vuotiaana ja tapasin tänä vuonna 29-vuotiaana 33-vuotiaan miehen, joka oli myös juuri eronnut. Olemme kiinalaisen kehämallin mukaan samassa elämänvaiheessa. Ikäero on ideaali tässä vaiheessa.

Mutta mitenköhän käy kun täytän 35 ja hän 40? Miten käy, kun alkaa suuri myllerrys ihmisen elämässä ja ikään kuin synnymme uudelleen ja alamme uudestaan ihmettelemään elämää ja pohtimaan sen merkitystä? Kasvammeko sitten erillemme?

Läpi elämän kestävän onnellisen parisuhteen salaisuus


Miten parit, jotka pysyvät yhdessä läpi elämänsä ja ovat onnellisia yhdessä, siihen pystyvät? Miten he selviävät näistä myllerryksistä? Mikä on heidän salaisuutensa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.