tiistai 28. lokakuuta 2014

Pahin painajainen: exän näköinen vauva

Olette rakastuneet kumppanisi kanssa ja päätätte hankkia lapsia. Jännityksellä odotatte miltä lapsenne tulee näyttämään.

Kumman silmät hänellä on?
Kenen nenä?
Hymykuopat?
Minkä väriset hiukset?
Joidenkin tapauksessa jopa minkä värinen iho? (Vaikka minulle on toitotettu, että miehen tummat geenit voittavat minun vaaleat geenini 6-0 niin voinhan silti elätellä toiveita, etten olisi osaltani aiheuttamassa blondien sukupuuttoa...)

Kun vauva syntyy, katsotte häntä... ja sitten käännytte katsomaan toisianne. Nainen on kauhuissaan ja mies raivoissaan - vauva näyttää ihan naisen exältä! Uuden tutkimuksen mukaan tämä on aivan mahdollinen tilanne.

Telegony-teoria


Luojan kiitos tutkimustulos tulee banaanikärpäsistä, eikä vielä tiedetä päteekö tämä telegony-teoria muihin lajeihin ja ihmisiin. On kuitenkin todistettu että vastasyntynyt voi muistuttaa äidin aikaisempaa seksikumppania, sillä aikaisempien seksikumppaneiden fyysiset ominaisuudet voivat välittyä tuleville lapsille.

Tutkijat havaitsivat, että banaanikärpäsen jälkeläisten koko oli vastaava kuin äidin ensimmäisen seksikumppanin, eikä biologisen isän. Syynä pidetään sitä, että ensimmäisen kumppanin siemennesteen molekyylit ovat imeytyneet äidin epäkypsiin munasoluihin.

Ihan kuin lasten hankkiminen ei olisi jo itsessään pelottavaa, niin saatikka kun siihen lisää vielä tällaisen riskitekijän...

Lähde: http://www.theguardian.com/commentisfree/2014/oct/02/baby-looks-like-ex-research

Pahin painajainen nro 2: kauniit vanhemmat, mutta ruma vauva


Syyttävä sormi voidaan useimmiten laittaa osoittamaan äitiä kohden, jos kuvankauniit vanhemmat saavatkin ruman vauvan. Erittäin ikävä tapa tässä vaiheessa suhdetta paljastaa toiselle käyneensä kauneusleikkauksessa.

Tämä painajainen ei valitettavasti ole teoriatasolla, vaan näin oikeasti käy. Riski on erityisen suuri Etelä-Koreassa, jossa tehdään eniten kauneusleikkauksia väkilukua kohden. Siellä kauneusleikkaukset ovat arkipäivää ja normikäytäntö naisten keskuudessa. Valitettavasti (tai onneksi) kirurgin veitsen alla muotoillut piirteet eivät siirry eteenpäin seuraavalle sukupolvelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.