lauantai 11. lokakuuta 2014

Kosinta - päätös viettää loppuelämä yhdessä

Kosinta. Tapahtuma, jota joku voi odottaa innolla ja toinen kauhun sekaisella pelolla. Toisten mielestä se on miehen tehtävä, toisten mielestä nainenkin voi sen tehdä. Ei ole olemassa yhtä oikeaa tapaa, tai yhtä oikeaa ajankohtaa.

Oma kosinta


Itse aikoinaan suoritin kosinnan epäsuorasti. Päätin päivämäärän ja hankittiin yhdessä sormukset. Yllätykseksi ainoastaan jäi, että miten ja mihin aikaan tuona päivänä kosinta tapahtuu.

Täytyypä todeta, että koko tapahtuma oli suuri pettymys, josta johtuen haluan, että jos minua joskus vielä kositaan, se tapahtuu miehen aloitteesta, ja se on oikeasti suunniteltu juttu, jota voi muistella hymyssä suin loppu elämänsä. En halua olla missään tekemisissä kosinnan suunnittelussa tai tietää siitä mitään etukäteen. Haluan, että minut yllätetään. Vaikka inhoan yllätyksiä, niin tässä asiassa toivon, että minut kerrankin onnistutaan yllättämään positiivisesti.

Kosinnan mahdollisuus


Mielestäni kosinnan mahdollisuus on aina läsnä kun seurustelee. Etenkin, jos suhde on onnellinen ja puhutaan yhteisestä tulevaisuudesta, johon kuuluu naimisiin meno ja lasten hankinta. Koska tällä hetkellä saan elää erittäin onnellisessa parisuhteessa, on minuun iskenyt hääinnostus ja siihen tietenkin liittyy kaikki häihin liittyvä, myös se ensimmäinen askel - kosinta.

Olinkin erittäin innoissani kun huomasin tänä syksynä alkavan uuden realitysarjan - Kaikkien aikojen kosinta.

Kaikkien aikojen kosinta elokuvateatterissa


Ensimmäisessä jaksossa kosinta tapahtuu elokuvateatterissa. Nuori nainen menee kahden kaverinsa kanssa elokuviin ja trailereissa pyöriikin sitten kosijan oma traileri heidän suhteestaan. Trailerin päätyttyä mies menee naisen luokse ja suorittaa kosinnan.

Itseäni ärsytti kun hän aloitti kosinnan pyytämällä anteeksi viimeaikojen kiireitään, mutta ehkä se oli ihan paikallaan tv-sarjan kuvausten vietyä aikaa ja koska juttu piti pitää tulevalta morsiamelta salassa, niin varmaan joutunut päästämään suustaan muutamia valkoisia valheita pitääkseen kosinnan yllätyksenä.

Olisi ollut mielenkiintoista kuulla, mitä morsian piti sulhon valitsemasta sormuksesta.Se nyt on pieni yksityiskohta, mutta tärkeä, jos sormusta meinaa kantaa mukanaan koko loppuelämänsä. Kihlasormus on suhteen rakkauden symboli.

En lähde suuresti kehumaan ohjelmaa. Aika tylsähkö pakettihan se oli. Mielenkiintoisinta oli ne 5 minuuttia, kun kosinta konkreettisesti tehtiin. Mielestäni turhin kohta jaksossa oli se, kun näytettiin juontaja soittamassa eri tahoille yrittäen saada kuvaajaa trailerille - sarjan kuvaajan kuvatessa tämän kaiken... En tiedä yritettiinkö tällä kohdalla luoda jotain jännitystä, että voi ei, mistä me saadaan kuvaajaa, epäonnistuuko nyt koko juttu, mutta minua vain ärsytti. Tuossahan teillä on kuvaaja kuvaamassa tätä juttua, älkää nyt naurattako...

Pakko myöntää, että minuun iski heti alussa hienoinen skeptismi, kun tuleva sulho kertoi heidän tarinaansa. Käyneet samat koulut, tunteneet kuudennesta luokasta saakka. Ilmeisesti miehellä, jollei molemmilla, kyseinen suhde on ensimmäinen seurustelusuhde, ainakin sellaisen kuvan sain.

Naisen näkökulma jäi tietenkin kokonaan puuttumaan. Kaverit toki osasivat kertoa, että kosintaa jo odotetaan. Mutta sehän onkin yksi suhteen etenemisvaiheista.

Suhteen vaiheet


1. Ensitreffit / Ensitapaaminen
2. Päätös seurustelusta
3. Avoliitto
4. Kosinta
5. Naimisiinmeno
6. Lasten hankinta
7. Suhteen päättyminen (avioero tai kuolema)

Periaatteessa ainoastaan vaiheet 1, 2 ja 7 ovat pakollisia parisuhteessa. Vaiheet 3-6 ovat vapaaehtoisia ja jokainen voi valita niille mieluisan järjestyksen. Itselleni tuossa luettelemani järjestys olisi ideaalein. Poikkeustapauksessa kosinta voisi tulla ennen avoliittoa, sillä onhan sitä toimivia etäsuhteitakin. Kuitenkin avoliitto antaa aika hyviä enteitä tulevaisuuden suhteen, sillä ainakin minun ideaalisuhteessani aviopari asuu samassa osoitteessa jakaen arjen ja vastuun lapsista.

Edellisessä pitkässä suhteessa skippasimme vaiheen 6, muuten suoritimme kaiken. Suhde päättyi avioeroon. Toki mistä tahansa vaiheesta voi hypätä suoraan kohtaan 7 eli suhteen päättymiseen. Sehän kosinnassa ehkä onkin se pelottavin asia. Silloin päätetään viedäänkö suhdetta eteenpäin. Jos toinen on sitä mieltä, ettei viedä, niin yleensä suhde päättyy. Tai ainakin se kannattaisi päättää, koska silloin parilla ei ole yhteistä tulevaisuuden suunnitelmaa.

Onnellisena yhdessä elämänsä loppuun saakka


Tottakai toivon, että tämä tositv:ssä esiintynyt pari elää nyt oikeasti yhdessä onnellisena elämänsä loppuun asti. Toivon, että Sä oot aika kiva, ja sun kanssa olisi kiva viettää loppuelämä -fiilis säilyy, eikä kummallekaan osapuolelle tule missään vaiheessa jossittelufiilistä.

Onko tämä nyt oikeasti se mun elämäni rakkaus vai voisinko olla onnellisempi jonkun toisen kanssa?
Voisiko elämä olla helpompaa jonkun toisen kanssa?
Voisiko seksielämä olla tyydyttävämpää?
Olisiko elämä yksinkertaisesti parempaa jonkun toisen kanssa? Vai jopa yksin?

Näiden kysymysten pyörittely on tuskallista etenkin, jos ei ole mitään kokemusta. Se toinen on se ainoa. En sano, että vertaaminen on hyvä asia, mutta jos ei ole mitään mihin verrata. Toisaalta, kun ei ole mitään mihin verrata, on helpompi tyytyä siihen mitä on. Mutta toisaalta minusta ei kannata tyytyä vain ihan hyvään. Elämä on liian kallisarvoinen hukattavaksi. Elämää ei kannata hukata jatkuvien kompromissien tekoon. Elämä tulee elää täysillä, täysin rinnoin nauttien.

Kumppani, joka nauttii elämästä rinnallasi, auttaa suuresti matkan varrella. Kumppani, jolla on samansuuntaisia tulevaisuuden suunnitelmia kun puhutaan parisuhteesta, elämisestä, lapsista. Jos toinen esimerkiksi haluaa asettua aloilleen ja perustaa suurperheen ja toinen haluaa matkustaa maailmalla, se ei välttämättä ole se toimivin yhdistelmä. Asioista tulee uskaltaa ja voida puhua. Mielellään ennen kuin lausutaan alttarilla tahdon. Myös mielellään ennen kuin vastataan kosintaan myöntävästi. Mieluiten jo ennen kuin edes kositaan!

Tahdon rakastaa sinua 24/7, tuli mikä tuli


Se, että tulee ikävä kun toinen on muutaman kuukauden vaihdossa tai työmatkalla tai missä lie, ei ole riittävän hyvä syy tehdä päätös loppuelämän jakamisesta yhdessä. Helppoahan se on ikävöidä ja pitää suhdetta yllä kun toinen on poissa. Helppoahan se on rakastaa, kun toinen ei ole jättämässä likaisia sukkia lattialle tai tuhlaamassa kaikkia rahoja turhanpäiväisyyksiin.

Mitäs sitten kun se toinen on siinä 24/7. Tärkeämpää on mielestäni miltä sitten tuntuu. On kaupassa käyntiä, pyykinpesua, ruoanlaittoa, tiskejä, roskien vientiä, imurointia, vessan siivousta, laskujen maksua... On huonoja päiviä, sairaspäiviä, pms-päiviä, kiukkupäiviä, rahapulapäiviä, päänsärkypäiviä, Koko maailma kaatuu niskaan ja kaikki inhoaa mua -päiviä... Vieläkö haluat viettää tämän henkilön kanssa loppuelämäsi? Jos kyllä, niin sitten mielestäni kannattaa jo kosia.

P.S. Kaikkien aikojen kosinta -realityn toinen jakso aiheutti jo vau-efektin. Nousi itselläkin tunteet pintaan sitä katsoessa. Varmasti ikimuistoinen päivä kosittavalle. Ainoa mitä jäin kaipaamaan oli kosittavan hymy, mutta ehkä hän oli sen verran shokissa, ettei se oikein irronnut. Kuvittelisin että itse ainakin hymyilisin kuin Naantalin aurinko tai naama olisi kuin Hangon keksillä siinä tilanteessa ja poskilihakset olisivat krampissa jatkuvasta jännityshymyilemisestä.

P.P.S. Kolmas jakso kirvoitti jo kyyneleet tämänkin tytön silmistä. Ihan mahtavaa! Tämä sarja paranee jakso jaksolta. Tässä jaksossa mies jo joutui itsekin näkemään vaivaa asian eteen. Itse tehty sormus! Vau! Olen myyty <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.