keskiviikko 21. tammikuuta 2015

Ensitreffit alttarilla

Pakko ottaa tässä välissä kantaa tämän kevään tosi-tv -uutuuteen. Odotin innolla ja kauhulla Ensitreffit alttarilla formaattia.

Sarjasta on nyt tullut kolme jaksoa. Kun katsoin ensimmäisen jakson, totesin, etten kyllä itse lähtisi kyseiseen formaattiin, vaikkakin lopputulos on huomattavasti parempi kuin odotin. Itse olen kuitenkin kokenut jo yhden avioliiton, joten en halua enää lähteä kokeilemaan toista. Haluan, että toinen mahdollinen avioliitto on huolella harkittu ja siten mahdollisesti kantaa oikeasti läpi elämän.

Kun ensimmäinen jakso tuli ulos, onnistui pikkusisko heti paljastamaan, että ratkaisu on jo lehtien lööpeissä. Vahingossa sitten myös itse näin lööpit. En ymmärrä miksei missään asiassa voida pitää jännitystä yllä, vaan kaikki pitää aina paljastaa heti.

Itsellä on omat veikkaukset menossa miten sarjassa käy - ketkä pysyy yhdessä ja ketkä eroaa. Ensimmäisen jakson perusteella olin niin varma siitä, mikä pari ei pysy yhdessä. Toisen jakson perusteella jouduin muuttamaan mielipidettäni, mutta nyt kolmannen jakson jälkeen epäröin jo kahden parin kohdalla.

Vaikea kuvitella miltä itsestä tuntuisi tuossa tilanteessa. Olet tuntenut toisen viikon, mutta silti olette jo naimissa. Toisaalta formaatti allekirjoittaa sen mihin jamaan avioliitto on joutunut tänä päivänä. Vaikka olet naimisissa, se ei tarkoita mitään. Voit erota milloin vain. Vaikka parit ovat naimisissa, heillä ei ole mitään takeita siitä, että suhde jatkuu viiden viikon jälkeen mitä formaatti kestää. Vaikka sanoi tahdon alttarilla, voi silti sanoa viiden viikon päästä en tahdo, ja asia on sitten sillä taputeltu. Vaikka toinen tahtoisi, sillä ei ole mitään merkitystä.

Minusta myös viisi viikkoa on todella lyhyt aika. Itse olen omissa seurustelusuhteissa todennut, että  viidessä viikossa ei todellakaan voi tietää, tuleeko suhde kestämään vai ei. Siinä vaiheessa mennään vielä alkuhuumaa, jos pari on yhtään yhteensopiva. Ja nämä parithan ovat yhteensopivia - ainakin paperilla ja asiantuntijoiden mukaan. Eli oikeasti voidaan tarvita pidempi aika yhteensopivuuden selvittämiseen.

Formaatti myös tuo niin rytinällä kaiken, että vaikka olisikin yhteensopiva pari, he voivat silti päätyä eroon, kun eivät kestä niin tiivistä yhdessä oloa heti alkuun. On hyvä välillä kaivata ja ikävöidä toista. On hyvä välillä olla omissa oloissaan, omien ajatustensa kanssa.

Mielenkiinnolla odotan jo seuraava jaksoa, jossa todennäköisesti näytetään miten parien elämä alkaa sujua yhteenmuuton jälkeen. Ihana seurata miten heidän suhteensa kehittyy, vaikka näin televisioformaatin avulla saakin tietää siitä todella vähän mitä oikeasti tapahtuu ja miten heillä oikeasti sujuu. Pieniä asioita ja eleitä voi toki yrittää lukea ja tulkita, mutta se on kuitenkin vain se todellisuus kameroiden ollessa päällä. Mitä tapahtuu kun kamerat eivät ole päällä, on ihan toinen tarina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.