tiistai 4. marraskuuta 2014

Anteeksi kulta, olen pettänyt sinut ja itseni

Anteeksi rakkaani. Koen olevani sinulle anteeksipyynnön velkaa, ja samalla myös itselleni.

Olen antanut itseni rapistua.

Uskalsin vihdoin katsoa totuutta silmiin ja myöntää asian itselleni. Todensin asian vielä vilkaisemalla peiliin. Vaaka ja mittanauha kertoivat omia karuja lukemiaan. Olen pohjalla.

Mutta onneksi pohjalla olemisessa on jotain positiivista. Sieltä ainoa suunta on ylöspäin.

En kuitenkaan ole pohjalla. Tilanne voisi olla huonompikin. Valtavan paljon huonompi. Mutta minulle tämäkin tila on kuin pohjalla oloa aikaisempaan verrattuna.

Olen 30 ja elämäni painavimmassa kunnossa. Auts.

Onnelliseen parisuhteeseen tarvitaan kaksi onnellista


Onnellinen parisuhde syntyy kun kaksi ennestään onnellista yhtyy. Tasapainoisessa parisuhteessa kummankaan onni ei ole kiinni toisen onnesta. Kumpikin osapuoli osaa ja on onnellinen myös yksinään.

Kolmenkympin kriisi


Olin onnellinen kun tapasin nykyisen rakkaani. Oli uusi koti, uusi työpaikka oli odottamassa aivan nurkan takana, oli elämäni onnellisin joulu takana, mutta sitten tuli mahalasku. Minuun taisi iskeä kolmenkympin kriisi. Syntymäpäiviini oli alle kolme kuukautta, uusi työ vaati veronsa, uusi parisuhde, vaikka olikin onnellinen, asetti myös suunnattomia paineita. Lopulta uuvuin.

Aikani hakkasin päätä seinään, kunnes aloin kaivaa kuoppaa itselleni. Kaivoin ja kaivoin joutuen yhä syvemmälle mielen synkkiin syövereihin. Sitten tuli raja vastaan. Tajusin, että jos vielä jatkan kaivamista, paluuta ylös ei ole.. Lopulta huusin apua itse kaivamastani kuopasta, ja luojan kiitos huutooni vastattiin. Lopulta ojensin myös käteni ylös ja joku vihdoin nosti minut pois sieltä kuopasta.

Anteeksi kulta, että jouduit tuonkin kokemaan. Kiitos, että pysyit silti rinnallani. Kiitos, että uskoit siihen, että huominen on parempi.

Uusi vuosi - uusi elämä


Minulle on alkanut muodustua tavaksi säännöllisin väliajoin pistää asioita uusiksi. Vuosi tuli jo täyteen nykyisessä asunnossa ja muutto on edessä reilun kuukauden kuluttua. Uutta työpaikkaa etsin jatkuvasti. Nykyisessä tuli juuri neljän kuukauden koeaika täyteen.

Totesin sitten rakkaalleni vahingossa saunoessa, että aika pistää mies vaihtoon. Yritin paikata tilannetta sanomalla sanoneeni freudilaisen lipsahduksen. Eipä tiennyt tyttö mitä se tarkoittaa, sillä eipä se tilannetta oikeasti korjannut.

Wikipediasta: Freudilainen lipsahduhdus tarkoittaa sitä, että ihminen tulee vahingossa sanoneeksi, mitä hän todella ajattelee ja tuntee. Ilmiö on nimetty itävaltalaisen lääkärin ja psykoanalyysin kehittäjän Sigmund Freudin mukaan. Todellisten tunteiden uskotaan olevan peräisin ihmismielen tiedostamattomasta osasta ja tulevan esiin muun muassa freudilaisten lipsahdusten kautta.

Hups.

Mikä sellaisen lipsahduksen nimi on, jota ei tarkoita? Koska ihmismieli toimii ovelasti. Jos ajattelet, että älä ainakaan ajattele vaaleanpunaista elefanttia, huomaat ajattelevasi juuri sitä. Luulen, että ajattelin juuri, etten ainakaan pistä miestä vaihtoon, ja sitten menin juuri sen sanomaan. Näin minä asian nyt selitän. Koska se on totta. Miksi ihmeessä pistäisin vaihtoon sen, mikä on parasta elämässäni tällä hetkellä.

Takaisin routuun - nyt loppu suhdesyöminen


Se, mitä nyt aion asunnon ja toivottavasti pian myös työpaikan lisäksi pistää vaihtoon, on elintapani - ruokavalioni ja liikuntatottumukset. Aion päästä taas hyvään kuntoon, mitä ikinä se sitten tarkoittaakaan tällaiselle 30-vuotiaalle hormonitoiminnan häiriöistä kärsineelle nuorelle naiselle.

On se kumma, kun uusi suhde tuo mukanaan aina pari kiloa. Joten tämä huomioon ottaen, ei ole ihme, että olen hieman lihonut. Joitakin ero laihduttaa, mutta minua ei, koska syön sekä iloon että suruun. Viimeisen kahden vuoden sisään on ollut viisi miestä - yhteensä neljä alkua ja neljä päätöstä, lopputuloksena seitsemän ylimääräistä kiloa.

Toivon pääseväni näyttämään nykyiselle miehelleni itseni parhaimmillani vielä jonain päivänä. Kuopan täyttäminen on jo alkanut. Katsotaan milloin pääsen rakentamaan kukkulaa sen päälle :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.