keskiviikko 26. marraskuuta 2014

Unelmakoti

Kuten kerroin aiemmin, saattaa rakas määräaikainen avomieheni nukkua päivät ja valvoa yöt, mikä aiheuttaa omat ongelmansa. Ensinnäkin nukun korvatulppien ja silmälappujen kanssa, että saisin edes jonkinlaisen yörauhan.

Oma elämä pidossa


Mutta entäs sitten päiväsaikaan, kun mies nukkuu ja minä haluaisin puuhailla kotona. Työpäivinä tämä hänen rytminsä ei päivisin haittaa, koska silloinhan olen työpaikalla, mutta vapaapäivinä haluaisin puuhailla kaikenlaista, etenkin kun muuttokin lähestyy.

Jos toimisin oman kiltin luonteeni mukaisesti, pyrkisin olemaan hiiren hiljaa koko sen ajan kun mies nukkuu. Mutta jos hän nukkuu iltapäiväviiteen, niin missä on järki ja tolkku. Ei missään! Miksi hiipisin varpaillani omassa kodissani koko päivän vain sen takia, kun yksi ei osaa nukkua öisin. Hankkikoon hänkin korvatulpat ja nukkukoon silmäläpät silmillä. Nyt loppu miellyttäminen. Tämä on minun kotini, minun linnani. Minä saan tehdä täällä mitä haluan ja milloin haluan.

Oma huone on ehdoton


Jos joskus muutan jonkun miehen kanssa yhteen, haluan ehdottomasti oman huoneen. Eikä tämä huone saa olla meidän yhteinen makuuhuone, koska silloin se ei ole oma. Lisäksi tämä mies tarvitsee myös oman, mielellään äänieristetyn huoneen, jossa hän voi hakata tietokoneen näppäimistöään yöt läpeensä. Miksei minullekin oma äänieristetty huone, niin voin siellä luukuttaa musiikkia niin kovaa kuin haluan, milloin haluan.

Tai sitten molemmille oma makuuhuone, ja voimme yökyläillä toistemme luona vaikka asuisimmekin yhdessä. Itseasiassa tämä idea kuulostaa loistavalta. Toisaalta haluaisin oman huoneeni ja makuuhuoneen pitää erillään, koska en haluaisi makuuhuoneeseen mitään muuta kuin sängyn.

Tässä lopullinen huonevaatimus:
  • keittiö
  • mun huone
  • miehen huone, jossa myös sänky outoja nukkumisaikoja varten
  • makuuhuone, jossa pelkkä sänky, ja jossa minä nukun öisin (mieskin saa nukkua siellä silloin, kun on luonani yökylässä)
  • olohuone (tämä ei ole pakollinen, jos keittiö on riittävän iso hengailuun)
Eli se olisi sitten 3-4 huonetta + keittiö. Neliö näyttäisi irtoavan halvimmillaan tonnilla pk-seudulla. Kyllähän se jo tulisi halvemmaksi kuin kahden normiyksiön vuokrat, eli unelmani on täysin mahdollinen toteuttaa. Ongelmana on vain se, että molemmilla on suhteiden kautta asunnot tällä hetkellä ja asumiskustannukset siten alle markkinahintojen, joten meidän yhteisillä vuokramenoilla ei kyllä tuota asuntoa hankita. Minulta tuo viisisatanen irtoaisi jo nyt, mutta opiskelijastatuksella elävältä mieheltä ei.

Oma koti, oma rauha


Kaipaan yksinkertaisesti enemmän omaa tilaa, aikaa ja rauhaa ja jos kaksi asuu yksiössä, se ei vain onnistu. Kaipaan myös kovasti nukkumisrauhaa.

En tiedä miten suhteemme tästä kehittyy ja muuttuu. Nykytilanne ei minua kuitenkaan miellytä, ja kestän tilanteen vain sen avulla, että tiedän sen olevan määräaikaista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.